25 Ağustos 2011 Perşembe

5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu İle İstihdamı Öngörülen Kadro ve Görevlerde Uygulamada Ortaya Çıkan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Mali Hizmetler Uzmanı Adnan KOÇAK aşağıda bağlantısını sunduğum makalesinde Muhasebe Yetkilisi, Muhasebe Yetkilisi Yardımcısı,Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı, Mali Hizmetler Uzmanı ile Strateji Geliştirme Daire Başkanı kadrolarının mevcut özlük haklarının iç denetçilerde olduğu gibi standarda kavuşturulması için gereken yasal düzenlemelerin yapılması önerisinde bulunuyor.
Makalenin tümünü okumak için tıklayın http://www.memurlar.net/haber/203770/



19 Ağustos 2011 Cuma

Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulunun Kamu İç Denetim Standartları ile İlgili Kararı


16 Ağustos 2011 SALI
Resmî Gazete
Sayı : 28027
KURUL KARARI
—  Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulunun Kamu İç Denetim Standartları ile İlgili Kararı

  Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulundan:

KAMU İÇ DENETİM STANDARTLARI

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 64 üncü maddesinde, “iç denetçi bu görevlerini, İç Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından belirlenen ve uluslararası kabul görmüş kontrol ve denetim standartlarına uygun şekilde yerine getirir” hükmüne yer verilmiştir.

İç Denetim Koordinasyon Kurulu, 8/7/2011 tarih ve 14 sayılı Kararıyla, Kamu İç Denetim Standartlarını belirlemiş bulunmaktadır. 5018 sayılı Kanun ve İç Denetçilerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik uyarınca, iç denetim yöneticileri ve iç denetçilerin bu Standartlara uymaları zorunludur.

Kamu İç Denetim Standartlarının (Standartlar) belirlenmesinde, Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsünün (IIA) “Uluslararası İç Denetim Mesleki Uygulama Standartları” esas alınmıştır. Standartlar, iç denetçilerin niteliklerini ve iç denetim faaliyetinde uygulanması gereken süreçleri belirlemektedir.

Standartlar; iç denetimin uygulanmasına ilişkin temel ilkeleri tanımlamak, uygulamaya yönelik bir çerçeve oluşturmak, iç denetimin kalitesinin değerlendirilmesi için gereken ölçütleri belirlemek, kurumsal işlem ve süreçlerin gelişimini desteklemek suretiyle iç denetimin katma değerinin artırılmasını amaçlar.

İç denetimin kalitesinin idarenin içinde ve dışında kabul görebilmesi için Standartların iç denetçiler tarafından iyi anlaşılması ve denetim faaliyetlerinin icrasında bu standartlara bağlı kalınması büyük önem taşımaktadır.

Standartlarda öngörülmeyen durumlarda, Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsünün (IIA) belirlemiş olduğu Uygulama Önerilerine uyulması tavsiye edilmektedir.

Standartlar, nitelik standartları ve çalışma standartlarından oluşur. Nitelik standartları iç denetim faaliyeti ve iç denetçilerin sahip olması gereken özelliklere, çalışma standartları ise iç denetim faaliyetinin planlanması, yürütülmesi, raporlanması ve sonuçlarının izlenmesine yöneliktir. Güvence/denetim (G) ve danışmanlık (D) faaliyetlerine uygulanabilecek gereklilikleri gösteren Nitelik ve Performans Standartları, bir idaredeki iç denetim faaliyetlerinin bütününe tatbik edilmek üzere hazırlanmıştır.

Standartlarda geçen üst düzey yönetici ifadesinden, idarelerin teşkilat kanunlarında gösterilen birimlerin (ana hizmet, yardımcı hizmet, danışma ve denetim gibi) en üst yöneticisinin anlaşılması gerekmektedir.
....


(Resmi Gazete'den alıntılanan metinlerin tamamı bu kayıtta yer almayabilir. Okumak için en üstteki bağlantıya tıklayın)

18 Ağustos 2011 Perşembe

2011/2036 Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

4 Ağustos 2011 PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 28015
YÖNETMELİK
             Karar Sayısı : 2011/2036
             Ekli “Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 1/7/2011 tarihli ve 8041 sayılı yazısı üzerine, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 49 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 18/7/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır.
2011/2036    Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 3/5/2005 tarihli ve 2005/8844 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan Gider tanımında geçen varlıklar ibaresi yükümlülükler şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
b) Kamu idarelerinin bir yıl veya faaliyet dönemi içinde paraya dönüştürülebilecek ya da kullanılarak tüketilecek varlık ve alacakları bilançoda dönen varlıklar ana hesap grubu içinde gösterilir.
c) Kamu idarelerinin bir yıl içinde paraya dönüştürülmesi öngörülmeyen ve hizmetlerinden bir faaliyet döneminden daha uzun süre yararlanılacak varlıklar ve vadesi bir yılı aşan alacaklar bilançoda duran varlıklar ana hesap grubu içinde gösterilir. Dönem sonunda, vadeleri bir yılın altında kalan alacaklar, bu grupta yer alan hesaplardan dönen varlıklar ana hesap grubundaki ilgili hesaplara aktarılır.
MADDE 3 Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan faaliyet dönemiyle ibaresinden önce gelmek üzere bir yıl veya ibaresi eklenmiş ve (c) bendinde yer alan faaliyet dönemini ibaresi bir yılı” şeklinde değiştirilmiştir. (...)


(Resmi Gazete'den alıntılanan metinlerin tamamı bu kayıtta yer almayabilir. Okumak için en üstteki bağlantıya tıklayın)

11 Ağustos 2011 Perşembe

60 Nolu KDV Sirküsü

KDV Kanununun Uygulamasına İlişkin Mevcut Sirkülerlerin Birleştirilmesi İle Uygulamada Tereddüt Edilen Diğer Hususlara Yönelik Açıklamaların Yer Aldığı Sirküler Yayınlandı
08.08.2011 tarih ve KDVK-60/2011-1 sayılı  Katma Değer Vergisi Sirkülerinde; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun uygulamasına ilişkin mevcut sirkülerlerin birleştirilmesi ile uygulamada tereddüt edilen hususlara yönelik açıklamalara yer verilmiştir.
 http://www.muhasebeturk.org/mevzuat-haberleri/33024-60-nolu-kdv-sirkusu.html

4 Ağustos 2011 Perşembe

Maliye otomobile eve de e-haciz uygulayabilecek

Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni dönemde vergi borçlularına yönelik elektronik haczin kapsamını genişletiyor. Vergi borcu olanların banka hesaplarından sonra gayrimenkul ve motorlu taşıtlarına da e-haciz gelecek...
http://www.memurvadisi.com/2011/08/maliye-otomobile-eve-de-e-haciz.html

— Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

4 Ağustos 2011 PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 28015
YÖNETMELİK
Maliye Bakanlığından:
—  Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

2011/2036 Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

4 Ağustos 2011 PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 28015
YÖNETMELİK
             Karar Sayısı : 2011/2036
             Ekli “Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 1/7/2011 tarihli ve 8041 sayılı yazısı üzerine, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 49 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 18/7/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır.
2011/2036    Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

DÜZELTME (Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile İlgili)



2 Ağustos 2011 SALI
Resmî Gazete
Sayı : 28013
DÜZELTME
            16/7/2011 tarihli ve 27996 sayılı Resmî Gazete’de aslına uygun olarak yayımlanan, Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 39 uncu maddesinde yer alan “(3) numaralı paragrafı” ibaresi, “(3) numaralı paragrafının birinci cümlesi” ve 41 inci maddesindeki “(35)” ibaresi, “(36)” olarak, Kamu İhale Kurumunun 29/7/2011 tarihli ve 13820 sayılı yazısı üzerine düzeltilmiştir.

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

30 Temmuz 2011 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 28010
YÖNETMELİK
Kamu İhale Kurumundan:
—  Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 – 4/3/2009 tarihli ve 27159 sayılı mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 45 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç), (d), (e) ve (ğ) bentlerine “mezuniyet belgesi,” ibaresinden sonra gelmek üzere “ilgili meslek odası üye kayıt belgesi,” ibaresi eklenmiştir.

(....)
 

2 Ağustos 2011 Salı

Ödeme Belgesine Bağlanacak Kanıtlayıcı Belgeler

Ödeme belgesine bağlanacak kanıtlayıcı belgeler

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin aşağıda yer verdiğim bağlantıdaki dosyalardan yararlanarak oluşturduğum chm uzantılı ödeme belgesine bağlanacak kanıtlayıcı belgeleri istifadenize sunuyorum.

harcama belgeleri rehberi(chm)


not:Internet Explorer 7 yüklü bilgisayarlarda bu dosya açılsa da "Sayfa Görüntülenemiyor" veya "İşlem iptal edildi" uyarısı çıkabiliyor. Bu durumda indirdiğiniz .chm dosyasına sağ tıklayıp "Özellikler"i seçip ve "Engellemeyi Kaldır" düğmesine basın sorun çözülecektir.

kaynak:http://www.ogu.edu.tr/images/birimduyuru/20103511834.rar






Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template