10 Temmuz 2012 Salı

657 SAYILI KANUNA TABİ ÇALIŞAN DEVLET MEMURLARI İÇİN MAAŞ İŞLEMLERİ

657 SAYILI KANUNA TABİ ÇALIŞAN DEVLET MEMURLARI İÇİN MAAŞ İŞLEMLERİ
PDB İdari Özlük İşleri Müdürlüğünden her ay düzenli olarak gönderilen atama onayı, terfi onayı, disiplin cezaları, mal sorumluluğu görevi ve benzeri işlemlerin kontrolü yapılır.

    Bölümlerden gelen özel (yuva, telefon, elektrik, vb) ve yasal (lojman kirası, kişi borcu, vb) kesintiler sisteme girilerek maaşlardan kesinti yapılması sağlanır.

    İcra Müdürlüklerinden gelen, haciz bildirimlerinin gerekli yazışmaları yapılarak, sisteme girişi yapılır ve ilgili personellerin maaşlarından gerekli kesintilerin yapılması sağlanır.

    Gelir Vergisi indirimden yaralanmak için Müdürlüğümüze ulaştırılan bireysel emeklilik ve sağlık sigorta poliçeleri hesaplanıp sisteme işlenerek ilgili personellerin maaşlarına yansıtılması sağlanır.

    Tüm düzeltmeler tamamlandıktan sonra bordrolar yapılır ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün e-bütçe sistemine gerekli veri girişleri yapılır. Böylece Ödeme Emri Belgesi hazır hale getirilerek maaş tahakkuku gerçekleştirilir.

    Ödeme belgeleri Gerçekleştirme Yetkilisi ve Harcama Yetkilileri (Dekan, Daire Başkanı, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Fakülte Sekreteri, Enstitü Müdürü, vb.) tarafından onaylanır.

    Onaylanan Ödeme Emri Belgelerine yasal kesinti listeleri ve Banka ödeme listeleri eklenerek Üniversitemiz SGDB'na iletilir.

    SGDB onayı doğrultusunda İdari personelin maaşları bireysel maaş hesaplarına aktarılır.

    Göreve başlayan kişiler Asgari Geçim İndirimi ve Aile Yardımı için aile durumu bildirimi ve aile yardım beyan formunu doldurarak tahakkuka teslim eder.

    Nakil, ücretsiz izin dönüşü, açıktan atama yoluyla üniversitemizde göreve başlayan personelin peşin olarak hak etmiş olduğu kısıtlı maaşı takip eden ay başında ödenir.
    
Kaynak: http://www.pdb.metu.edu.tr/idtah_memur_maas.php
Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template