31 Mart 2008 Pazartesi

Taşınır Kod Listesi Genel Tebliği (Sayı:2007/1)

31 Mart 2007 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 26479
TEBLİĞ
             Maliye Bakanlığından:
— Taşınır Kod Listesi Genel Tebliği (Sayı: 2007/1)

             1. Giriş
             (1) Bilindiği üzere 1/1/2006 tarihinde tüm hükümleriyle birlikte yürürlüğe girmiş olan 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 44 üncü maddesinde; "Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerince, taşınır ve taşınmaz edinilmesi, yönetilmesi, trampası, elden çıkarılması, ecrimisilin tahsil ve takibinde izlenecek yöntem, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin yönetimi ve korunması, işgalli malların tahliyesi gibi hususlar ilgili kanunlarında düzenlenir. Bu malların kaydı ile taşınırların muhafazası, kullanımı, mal yönetim hesabının verilmesi ve mal yönetim sorumlularıyla bunlar adına görev yapacak olanların belirlenmesine ilişkin usûl ve esaslar, Maliye Bakanlığınca hazırlanacak ve Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılacak yönetmeliklerle belirlenir." hükmü yer almaktadır.
             (2) Bu kapsamda, Kanunun 44 üncü maddesi gereğince kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim hesabının verilmesi, merkez ve taşrada taşınır yönetim sorumlularıyla bunlar adına görev yapacak olanların tespiti ve kamu idareleri arasında taşınırların bedelsiz devrine ilişkin esas ve usûllerin belirlenmesi amacıyla Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve Bakanlar Kurulunun 28/12/2006 tarihli ve 2006/11545 sayılı kararıyla kabul edilen Taşınır Mal Yönetmeliği 18/1/2007 tarihli ve 26407 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
             (3) Yönetmeliğin 39 uncu maddesi ile Bakanlık, Yönetmelik ekinde yer alan Taşınır Kod Listesinde değişiklik yapmaya ve Taşınır II nci düzey detay kodundan sonraki detay kodları belirlemeye yetkili kılınmıştır.
             (4) Bu çerçevede, Yönetmelik kapsamındaki kamu idarelerinin taşınır kayıtlarında uygulayacakları "Taşınır Kod Listesi" oluşturulmuştur.
             2. Tebliğin kapsamı ve amacı
             (1) Bu Tebliğ, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin taşınırlarını kayıt altına alırken uygulayacakları taşınır kod listesi ile kurumsal ihtiyaçlara göre yapabilecekleri sınıflandırmaya ilişkin usûl ve esasları belirlemektedir.
Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template