10 Şubat 2009 Salı

Kamu idareleri ilaç ödemelerine ilişkin yazı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Kamu idarelerince yapılan ilaç ödemelerine ilişkin genel bir yazı yayınladı. İlaç ödemeleri Konulu 01359 sayılı yazıda şunlar belirtiliyor.


"
Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki idarelerin ve yeşil kartlı vatandaşlarımızın eczane faturalarının zamanında ödenmesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza ulaşan muhtelif taleplerden, ödemelerde bazı gecikmelerin yaşandığı anlaşıldığından, sözkonusu ödemelerin zamanında ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesini temin etmek üzere aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

Bilindiği üzere, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 20 nci maddesi hükmüne istinaden merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki idarelerce hazırlanarak Bakanlığımıza gönderilen ayrıntılı harcama ve finansman programı teklifleri, Bakanlığımızca nakit planlaması ve idarelerin ödenek ihtiyaçları da dikkate alınarak vize edilmiş olup, kamu idarelerinin bütçelerindeki ödenekler ayrıntılı harcama programları doğrultusunda kullanılabilir hale getirilmiştir.

Bu kapsamda, ilaç ödemelerinin zamanında ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla kamu idarelerince, bu giderlere ilişkin serbest bırakılan ödenekler dahilinde, merkez dışı birimlerin ödenek ihtiyaçları dikkate alınarak ödenek gönderilmesi, tahakkuk işlemlerinin zamanında yapılması, sözkonusu giderlere ilişkin faturaların ödenmesine öncelik verilmesi, varsa ödeme süresi geçmiş olan faturaların ödenmesi hususlarında tüm tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template