17 Haziran 2009 Çarşamba

Kamu İşletmelerinin Faaliyetlerinin İzlenmesi ve Raporlanmasına Dair Tebliğ

Hazine Müsteşarlığınca 17 Haziran 2009 Tarihli ve 27261 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan Tebliğ ile şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin arttırılması için genel yönetim kapsamı dışında kalan kamu işletmelerine mali ve mali olmayan tablolarını Hazineye gönderme zorunluluğu getiriliyor.
Tebliğin amacı şu şekilde tanımlanmış:

kamu sektöründe şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin artırılmasını teminen, genel yönetim kapsamı dışında kalan kamu işletmelerinin faaliyetlerini etkin bir şekilde izleyerek malî ve malî olmayan verilerinin toplanmasına, derlenmesine ve raporlanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
Kapsamı :
Bu Tebliğ, Ek 1’de yer alan ve sermayesinin yarısından fazlası kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan veya faaliyet alanı itibarıyla ticari nitelik taşıyıp Yüksek Denetleme Kurulunca denetlenen işletmeleri kapsar. Herhangi bir şekilde toplam kamu payı yüzde elli ve altına düşen işletmeler bu Tebliğ kapsamından çıkarılır. Toplam kamu payı yüzde ellinin üzerine çıkan işletmeler ise bu Tebliğ kapsamına alınır. İşletmelerde birden fazla kamu kurum veya kuruluşu pay sahibi ise toplam oran dikkate alınır." demektedir.
tebliğin tümünü okumak için
tıklayın...

Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template