30 Mart 2010 Salı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Giriş ve Uzman Yeterlik Sınavı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

30 Mart 2010 SALI
Resmî Gazete
Sayı : 27537
YÖNETMELİK
Devlet Bakanlığı (Avrupa Birliği Genel Sekreterliği)’ndan:
—   Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Giriş ve Uzman Yeterlik Sınavı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
             MADDE 1 – 25/9/2009 tarihli ve 27357 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Giriş ve Uzman Yeterlik Sınavı Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
             “(3) Giriş sınavı, Giriş Sınavı Kurulu tarafından yapılır. Yazılı giriş sınavı klasik ve/veya test usulünde yapılabilir. Genel Sekreter, uygun gördüğü takdirde yazılı giriş sınavının bir kısmını ya da tamamını üniversiteler veya diğer kamu kurumlarına da yaptırabilir.”
             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
             “MADDE 6 – (1) Giriş sınavına katılma şartları, öğrenim dalları, sınav tarihi ve yeri, sınavın yapılış şekli, KPSS puan türü ya da türleri ve asgari puanlar, puan sıralamasına göre kaç adayın çağrılacağı, son başvuru tarihi, başvuru yeri ve sınavla ilgili diğer hususlar başvuru süresinin bitiminden en az on beş gün önce Türkiye genelinde yayınlanan tirajı en yüksek ilk beş gazetenin en az birinde en az bir defa ilan edilir. Giriş sınav duyurusunda yer alacak öğrenim dalları bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde sayılan fakülte ve bölümler arasından Genel Sekreterlikçe belirlenir.”

[Metnin tamamını okumak için yukarıdaki bağlantıya tıklayın]
Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template