17 Haziran 2010 Perşembe

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

3 Haziran 2010 PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 27600
TEBLİĞ
Sosyal Güvenlik Kurumundan:
—  Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

25/3/2010 tarihli ve 27532 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği” nin bazı maddeleri değiştirilmiştir.


Liste için tıklayınız.
Değişikliğin bazı önemli maddeleri
MADDE 2- SUT’un 3.2.1 numaralı maddesinde aşağıda belirtilen düzenlemeler yapılmıştır.
a) Birinci fıkrada yer alan “Birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerinde……….……..2 TL” ibaresi “Birinci basamak sağlık kuruluşları muayenelerinde………………. 2 TL” şeklinde değiştirilmiştir.
b) İkinci fıkranın birinci cümlesi “Birinci basamak sağlık kuruluşlarındaki muayenelere ilişkin 2 TL tutarındaki katılım payı, kişilerin muayeneye ilişkin ilaç temini için reçete ile eczanelere müracaat aşamasında eczaneden tahsil edilir.. ” şeklinde değiştirilmiştir.
c) Altıncı fıkrası aşağıda belirtildiği şekilde değiştirilmiştir.
“(6) SUT’un 3.1.3.A ve 3.1.3.C numaralı maddelerinde belirtilen durumlarda muayene katılım payı tahsil edilmesi gerekenler için;
a) Birinci basamak sağlık kuruluşları muayenelerine ilişkin katılım payı, kişilerin muayeneye ilişkin ilaç temini için reçete ile eczanelere müracaat aşamasında eczanelerden,
b) İkinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarındaki muayenelerine ilişkin katılım payının 5 (beş) TL’lik kısmı sağlık kurumlarınca kişilerden, 3 (üç) TL’lik kısmı ise kişilerin ilaç temini için reçete ile eczanelere müracaat aşamasında eczanelerden,
c) Özel sağlık kurumlarına ilişkin katılım payının 12 (oniki) TL’lik kısmı sağlık kurumlarınca kişilerden, 3 (üç) TL’lik kısmı ise kişilerin ilaç temini için reçete ile eczanelere müracaat aşamasında eczanelerden,
tahsil edilir.”
MADDE 3- SUT’un 3.2.5 numaralı maddesinde aşağıda belirtilen düzenlemeler yapılmıştır.
a) Beşinci fıkrasına “Acil sağlık hizmetleri” ibaresinden sonra gelmek üzere “, bedeli Kurumca karşılanmayan ayaktan hekim ve dişhekimi muayeneleri, Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşme yapılmış, görevlendirilmiş veya yetkilendirilmiş aile hekimi muayeneleri” ibaresi eklenmiştir.
b) Yedinci fıkrasına “şartıyla” ibaresinden sonra gelmek üzere “Kurumca belirlenen” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 6- SUT’un 4.2 numaralı maddesinde aşağıda belirtilen düzenlemeler yapılmıştır.
a) Beşinci fıkrası aşağıda belirtildiği şekilde değiştirilmiştir.
“(5) Ancak, tıbbi malzeme tedarikçileri ve kaplıca tesisleri ile sözleşmeler yapılıncaya kadar bu sağlık hizmeti sunucularından kişilerce alınan sağlık hizmeti bedelleri SUT’ta belirtilen usul ve esaslar dâhilinde kişilere ödenmesi suretiyle, serbest diş hekimlikleri ile Kurumla sözleşmesiz resmi veya özel sağlık kurum veya kuruluşlarındaki diş üniteleri ile sözleşme yapılıncaya kadar ise bu sağlık hizmeti sunucularından kişilerce alınan sağlık hizmeti bedelleri Kurum mevzuatı (SUT’ta düzenleme yok ise diğer düzenlemeler) dahilinde kişilere ödenmesi suretiyle karşılanır.”
b) Yedinci fıkrası aşağıda belirtildiği şekilde değiştirilmiştir;
(7) “Sağlık Bakanlığı dışındaki birinci basamak sağlık kuruluşları ile kamu idareleri bünyesindeki kurum hekimlikleri tarafından verilen sağlık hizmetleri için Kurumdan her hangi bir ücret talep edilemez. Bu birimlerde görevli hekimler tarafından SUT ve eki listelerde yer alan usul ve esaslar dâhilinde reçete edilmiş ilaç ve gözlük cam-çerçeve bedelleri Kurumca karşılanır. Kamu idaresi bünyesindeki kurum hekim tarafından ilgili kamu kuruluşunda çalışan SUT’un 1.2(1) fıkrasının (a) ve (c) bendleri kapsamındaki genel sağlık sigortalısı ile bakmakla yükümlü olduğu kişilere reçete düzenleyebileceklerdir”
c) Sekizinci fıkrasında yer alan “ ile kurum hekimlerinin” ibaresi metinden çıkarılmıştır.
d) Onyedinci fıkra olarak aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(17) Bu Tebliğden önce sözleşme veya protokol yapmak suretiyle sağlık hizmet bedelleri karşılanan kurum/kuruluşlardan, bu Tebliğ hükümleri çerçevesinde sundukları sağlık hizmetlerinin karşılanmayacağı belirtilenlerle daha önce yapılmış olan sözleşme veya protokoller, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın en geç 15/6/2010 tarihi itibariyle sona erer.”
Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template