26 Nisan 2011 Salı

399 sayılı KHK'ye Ekli (1) sayılı Cetvele Dahil Kadrolarda İstihdam Edilenlere Yapılacak Ek Tazminata İlişkin Usul ve Esaslar

Maliye Bakanlığı ek tazminata ilişkin oran ve esaslar, Devlet Personel Başkanlığının 21/3/2011 tarihli ve 6252 sayılı yazısı üzerine, ekli "Kamu İktisadi Teşebbüsleri İle Bağlı Ortaklıklarında 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli (1) Sayılı Cetvele Dahil Kadrolarda İstihdam Edilenlere Yapılacak Ek Tazminata İlişkin Usul ve Esaslar"a ilişkin bir yazı yayınlamıştır.
399 sayılı KHK'ye Ekli (1) sayılı Cetvele Dahil Kadrolarda İstihdam Edilenlere Yapılacak Ek Tazminata İlişkin Usul ve Esaslar

 
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü
Sayı      :B.07.0.BMK.015.115462-547
Konu   : Ek tazminat                                          0 5.04. M *       0 3 0 0
Bilindiği üzere, 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 25 inci maddesinin (b) bendinde;
"Teşebbüs ve bağlı ortaklıkların üretim, satış, kârlılık, verimlilik, ihracat gibi iş ve hizmet özellikleri ile kamu kesimi genel ücret dengesi dikkate alınarak (1) sayılı cetvele dâhil kadrolara atananlara, en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) brüt tutarının % 200'ünü geçmemek üzere Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek oran ve esaslar çerçevesinde ek tazminat ödenir. Bu şekilde tespit edilecek ek tazminat damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz. "
hükmü yer almaktadır.
Bu hüküm uyarınca ödenecek ek tazminata ilişkin oran ve esaslar, Devlet Personel Başkanlığının 21/3/2011 tarihli ve 6252 sayılı yazısı üzerine, ekli "Kamu İktisadi Teşebbüsleri İle Bağlı Ortaklıklarında 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli (1) Sayılı Cetvele Dahil Kadrolarda İstihdam Edilenlere Yapılacak Ek Tazminata İlişkin Usul ve Esaslar" ile belirlenmiştir.
Bilgilerini arz/rica ederim.
Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı
EK:
Usul ve Esaslar    (2 sayfa)
Kamu iktisadi Teşebbüsleri ile Bağlı Ortaklıklarında 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli (1) Sayılı Cetvele Dahil Kadrolarda İstihdam Edilenlere Yapılacak Ek
Tazminata İlişkin Usul ve Esaslar
Amaç
Madde 1- (1) Bu usul ve esaslar, kamu iktisadi teşebbüsleri ile bağlı ortaklıklarında 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (1) sayılı cetvele dahil kadrolarda istihdam edilenlere yapılacak ek tazminatın usul, esas ve tutarlarını tespit etmek amacıyla düzenlenmiştir.
Kapsam
Madde 2- (1) Bu usul ve esaslar, kamu iktisadi teşebbüsleri ile bağlı ortaklıklarında 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (1) sayılı cetvele dahil kadrolarda istihdam edilenleri kapsar.
Dayanak
Madde 3- (1) Bu usul ve esaslar, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 25 inci maddesinin (b) bendine dayanılarak hazırlanmıştır.


Ödeme tutarı
Madde 4- (1) Bu usul ve esaslar kapsamına giren personele en yüksek Devlet memuru aylığına (ek gösterge dahil) ekli ek tazminat cetvelinde yer alan oranların uygulanması suretiyle hesaplanan tutara kadar ek tazminat ödenir.
Usul ve esaslar
Madde 5- (1) Ek tazminat, aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde yapılır.
a)  İlgili teşebbüs ve bağlı ortaklıkların yönetim kurulları üretim, satış, karlılık, verimlilik ve ihracat gibi iş ve hizmetlerin özelliklerini dikkate almak suretiyle ekli cetvellerde yer alan oranları geçmemek üzere ek tazminat oranlarını tespit etmeye yetkilidir.
b) Ek tazminat, damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz.
c)  Ek tazminatın hak edilmesinde ve ödenmesinde bu esaslarda belirtilen haller dışında 657 sayılı Kanunun aylığa ilişkin hükümleri uygulanır. Ek tazminat, ilgili mevzuatı uyarınca ödenmekte olan zam, tazminat, ödenek, ikramiye, ücret ve her ne ad altında olursa olsun benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmaz.
ç) Başka bir göreve vekalet edenlere, vekalet ettikleri kadro için öngörülen ek tazminatın, asli kadroları için öngörülen ek tazminattan fazla olması halinde, vekalet ettikleri kadro için öngörülen oranlar, vekalet görevine başlanıldığı tarihten itibaren ve bu görev fiilen yapıldığı sürece ödenir.
Ancak bu ödemenin yapılabilmesi için vekalet eden personelin sınav şartı hariç asaleten atanmada aranan şartları taşıması zorunludur.
Diğer taraftan mehil müddeti, yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni, geçici görev, görevden uzaklaştırma, hizmet içi eğitim, seminer ve kurs nedenleriyle görevlerinden ayrılanlara vekalet edenlere, vekalet ettikleri göreve ait ek tazminat ödenmez.
Yürürlük
Madde 6- (1) Bu usul ve esaslar 25/2/2011 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girer.
EK TAZMİNAT CETVELİ
Sıra
No
Kadro Unvanı
Oran
(%)
1
Genel Müdür
130
2
Genel Müdür Yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı ve 1. Hukuk Müşaviri
130
3
Daire Başkanı
130
4
Bölge Müdürü
185
5
Başmüdür, Fabrika Müdürü, Müessese Müdürü ve İşletme Müdürü
185
6
3, 4 ve 5 inci sıralarda sayılanların yardımcıları
185
7
Diğer müdürler
185
8
Diğer müdür yardımcıları
185
9
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşaviri
140
10
Hukuk Müşaviri
140
11
Müşavir
140
12
Başuzman
140
13
Savunma Sekreteri
130
14
Savunma Uzmanı
120
15
Sivil Savunma Uzmanı
120

 
Kadro Unvanı
Oran
(%)
1
Başmüfettiş ve Müfettişlerden;
-  1 ve 2 nci derecelerden aylık alanlar
- 3 ve 4 üncü derecelerden aylık alanlar
- Diğer derecelerden aylık alanlar
150 150
150
2
Müfettiş Yardımcısı
145


Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template