26 Temmuz 2013 Cuma

Ek Ödeme

Ek ödeme

En Yüksek Devlet Memuru Aylığı X % Ek Ödeme Oranı

 EK ÖDEME
Bilindiği üzere, 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesinde 24/7/2008 tarihli ve 5793 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinin dördüncü fıkrası ile yapılan değişiklikle, anılan maddenin birinci fıkrasında sayılan kamu idarelerinde çalışan personele “2660” gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda yapılan ek ödeme yerine, en yüksek Devlet memuru aylığına (ek gösterge dahil) (9500 gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutara) 16.08.2008 tarih ve 14012 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli “Ek Ödeme Cetveli”nde yer alan oranların uygulanması suretiyle hesaplanacak tutarın ödenmesi öngörülmüştür.
Ek ödemenin oranı ile esas ve usullerinin, görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, personelin sınıfı, rütbesi, kadro veya görev unvanı, derecesi, atanma usulü ile emsali veya benzeri görev ve unvanlarda bulunan personele mali haklar kapsamında yapılan her türlü ödemeler dahil almakta oldukları toplam ödeme tutarları gibi kriterler birlikte veya ayrı ayrı dikkate alınarak belirlenmesi hususunda Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu yetkili kılınmıştır.
EK ÖDEME
Ek ödemenin hak kazanılmasında ve ödenmesinde aylıklara ilişkin hükümler uygulanacak ve bu ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmayacaktır. B u ödeme, personelin mali haklarına bağlı olarak, ilgili mevzuatı uyarınca ödenmekte olan zam, tazminat, ödenek, döner sermaye payı, ikramiye, ücret ve her ne ad altında olursa olsun yapılan benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmayacaktır.
Bir kadroya açıktan, kurum içinden veya kurum dışından vekâlet ettirilenlere vekâlet edilen görev nedeniyle ve 2547 sayılı Kanunun 36 ncı maddesi uyarınca kısmi statüde görev yapan öğretim üyelerine ek ödeme yapılmayacaktır.
EK ÖDEME
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilen sözleşmeli personelden ekli (I) sayılı Cetvelde yer alan kamu idarelerinde istihdam edilenlere en yüksek Devlet memuru aylığına (ek gösterge dâhil) 16.08.2008 tarih ve 14012 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli (III) sayılı Cetvelde yer alan oranların uygulanması suretiyle hesaplanacak tutarda ek ödeme yapılacaktır.
En
Yüksek Devlet Memuru Aylığı X % Ek Ödeme Oranı
EK ÖDEME-GÖREV TAZMİNATI-DÖNER SERMAYE
24.07.2008 tarih ve 5793 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesi ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “makam ve yüksek hakimlik, temsil veya görev tazminatından yararlananlara” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
Buna göre;
2914 sayılı Kanununa tabi personelden, temsil veya görev tazminatından yararlanan, döner sermaye katkı payı almayan ve 5793 sayılı Kanun hükümleri gereği ek ödemeden yararlanmaya başlayan personele, temsil ve görev tazminatına ilişkin ödeme 2008/13694 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı hükümleri gereği asgari görev tazminatı hükümlerine göre yapılacaktır.
2914 sayılı Kanununa tabi personelden, temsil veya görev tazminatından yararlanan ve bir önceki yıl döner sermaye katkı payı almakta olanlar 5793 sayılı Kanun hükümleri gereği ek ödemeden yararlanamayacaklarından temsil ve görev tazminatları herhangi bir mahsup yapılmadan tam olarak ödenecektir. Anılan personelin bir önceki yıl aldığı döner sermaye katkı payının takip eden mali yılda ek ödemeden mahsubundan sonra 5793 sayılı Kanun hükümleri gereği ek ödemeden yararlanmaya başlamasıyla birlikte temsil ve görev tazminatlarına ilişkin ödeme 2008/13694 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı hükümleri gereği asgari görev tazminatı hükümlerine göre yapılacaktır.
2009 Yılında 2547 S. K. 58. Md. Göre Katkı Payı Ödenenlere, Ödenen tutara ulaşılıncaya Kadar 2010 yılında Ek Ödeme Yapılmaz. 2009 Yılında Katkı Payı Ödenmemişse, 2010 Yılında Ek Ödeme ve Katkı Payı Birlikte Ödenir. Aynı Yıl Mahsuplaşma Yapılamaz!
Ek ödeme oranları 666 sayılı KHK'nin (I) SAYILI CETVEL
EK ÖDEME ORANLARI esasına göre yapılıyor.
 KHK/666     Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının Düzenlenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname     

http://strateji.kmu.edu.tr/userfiles/file/Pdf/pratik_bilgiler.pdf
Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template