9 Ekim 2017 Pazartesi

2547 sayılı Kanunun 35. Maddesine göre görevlendirmelerde sürekli görev yolluğu

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 35 inci maddesi uyarınca geçici olarak bir başka üniversiteye tahsis edilen araştırma görevlilerine sürekli görev yolluğunun hangi üniversite   tarafından   ödeneceği   konusunda  MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü bir görüş bildirmiştir. buna göre
....Bilindiği üzere, 6245 sayılı Harcırah Kanununun 10 uncu maddesinin (1) numaralı bendinde; yurt içinde veya yurt dışında görev yapmakta iken yurt içinde veya yurt dışındaki sürekli bir göreve naklen atanan ya da yabancı ülkelerdeki memuriyet merkezi değiştirilen memur ve hizmetlilere yeni görev yerlerine kadar sürekli görev yolluğu ödeneceği hükme bağlanmıştır.
Öte yandan, 2547 sayılı Kanunun 35 inci maddesinin ikinci fikrasında; "Öğretim elemanı yetiştirilmesi amacıyla üniversitelerin araştırma görevlisi kadroları, araştırma veya doktora çalışmaları yaptırmak üzere başka bir üniversiteye, Yükseköğretim Kurulunca geçici olarak tahsis edilebilir. Bu şekilde doktora veya tıpta uzmanlık veya sanatta yeterlik payesi alanlar, bu eğitimin sonunda kadrolanyla birlikte kendi üniversitelerine dönerler." hükmüne yer verilerek, öğretim elemanlarının, araştırma veya doktora çalışmaları yapmak amacıyla başka üniversitelerdeki (tahsis edilen) araştırma görevlisi kadrolarına atanabilmeleri ve eğitimin sonunda kadrolanyla birlikte kendi üniversitelerine dönebilmeleri hususunda düzenleme yapılmıştır.
Diğer taraftan, 6245 sayılı Kanunun 57 nci maddesinde, harcırahın hizmetin taalluk ettiği kurum bütçesinden ödeneceği hükme bağlanmıştır.
Bu hükme göre, kendisine görev verilen kişinin statüsü, unvanı ve mensubu bulunduğu kurum ne olursa olsun hangi kurumun hizmetini görmek için görevlendirildiyse, diğer bir ifadeyle hangi kurum bu eğitim sürecinin sonunda anılan kişinin hizmetinden yararlanacak ise, bu Kanuna göre müstahak bulunduğu harcırahının da o kurumca karşılanması gerekmektedir.
Bu itibarla, yukarıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde 2547 sayılı Kanunun 35 inci maddesi
gereğince   başka   üniversitelere   gönderilenlere   sürekli   görev   yolluklarının,   eğitimin   sonunda
dönecekleri üniversite tarafından ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.

Kaynak: http://strateji.gumushane.edu.tr
Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template