13 Şubat 2023 Pazartesi

Harcama Yönetim Sistemi e-Fatura Uygulama Kılavuz

Kamu e-Fatura uygulaması, Bakanlığımız (Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü) koordinasyonunda yürütülen ve ülkemizde yerli&milli yazılım teknolojilerinin gelişimini destekleyerek bu konudaki dışa bağımlılığı azaltmayı hedefleyen Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesi kapsamında hayata geçirilmiştir.

Entegre iş süreçlerinin yapısal elektronik belge kurgusuna göre oluşturulması prensibine dayalı olarak yürütülen çalışmalarda, yeni bir adım daha atılarak kamu harcama süreçlerinde e-Fatura kullanımı için gerekli altyapı tamamlanarak uygulama devreye alınmıştır.

e-Fatura Uygulamasıyla, kamu adına kesilen faturalar elektronik ortamda ve standart bir formda harcama süreçlerine dahil edilmiştir.
Sistemde bulunan elektronik teyitleşme imkânı sayesinde, aboneliğe bağlı ödemeler çerçevesinde kamuya düzenli olarak çok sayıda fatura düzenleyen mükelleflerin iş süreçlerinin daha hızlı ve daha az maliyetle yerine getirilmesine imkân tanınmıştır.
Kamu adına kesilen faturaların elektronik ortamda harcama ve muhasebe süreçlerinde kullanılmasını sağlayacak Kamu e-Fatura uygulamasının yaygınlaştıma çalışmaları devam etmekte olup uygulamanın 2022 yılında merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerince kullanılması sağlanacaktır.

 Muhasebat ve Mali kontrol Genel Müdürlüğü

https://muhasebat.hmb.gov.tr/haberler/kamu-e-fatura-uygulamasi-203-kamu-idaresinin-kullanimina-sunuldu

Harcama Yönetim Sistemi
e-Fatura Uygulama Kılavuz

24/01/2019
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı

https://strateji.gumushane.edu.tr/media/uploads/strateji/files/e-fatura-kullanc-uygulama-klavuzu_vuel3R7.pdf


MYS’de e-Fatura Sorgulama
Harcama birimi adına düzenlenmiş olan faturalar, aşağıdaki resimde gösterildiği üzere “Harcama
Yönetimi” menüsü altında yer alan “e-Fatura” alt menüsünde “Gelen Kutusu” bölümü içerisinde yer
almaktadır.

 


Kullanıcılar, Fatura Durumu, Hak Sahibi (VKN veya TCKN ile), Fatura No, Harcama Birim VKN ve Son Ödeme Tarihi gibi parametreler ile sorgulama yapabilirler. Fatura Durumu bilgisi içerisine “Öeb İle İlişkilendirilmiş” ve “Öeb İle İlişkilendirilmemiş” bilgileri yer almaktadır. Fatura durum bilgisi “Öeb İle İlişkilendirilmemiş” seçilip Arama butonuna basılması halinde aşağıdaki ekran gelecektir.

devamını okuyunuz.

e-fatura-kullanc-uygulama-klavuzu.pdf

Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template