6 Ekim 2011 Perşembe

Devlet Malzeme Ofisinden yapılacak alımlar hakkında genelge

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından "Devlet Malzeme Ofisinden yapılacak alımlar hakkında genelge" yayımlanmıştır;

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Sayı: B.10.0.SGB.0.84.00.01/10-06/10605 06/10/2011
Konu: Devlet Malzeme Ofisinden Yapılacak Alımlar

.................. VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

GENELGE

2011/53

Bilindiği üzere ülkemizdeki sağlık hizmetleri ağırlıklı olarak Bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarınca sunulmaktadır. Söz konusu sağlık kurum ve kuruluşlarımız döner sermayeli işletme niteliğinde olup, tabi olduğu mevzuat çerçevesinde kar amacı gözetmeden genel işletmecilik esasları doğrultusunda yönetilmektedir. Kurum ve kuruluşlarımızda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir.

Bakanlığımıza bağlı kurumların, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun İstisnalar başlıklı 3 üncü maddesinin (e) bendi çerçevesinde yaptıkları alımların çoğunluğunu Devlet Malzeme Ofisinden (DMO) yaptıkları görülmektedir. DMO, kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan mal ve malzeme taleplerini; stok ürünlerinden tedarik, katalog ürünlerinden tedarik ve müteferrik tedarik olmak üzere üç şekilde karşılamaktadır.

Kurumlarımız arasında uygulama birliğinin sağlanması amacıyla DMO'dan yapılacak alımlarla ilgili aşağıdaki hususların düzenlenmesi hâsıl olmuştur.

haberin tamamını okuyun http://www.memurlar.net/haber/207014/
Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template