26 Mart 2009 Perşembe

4/b'lilerin hizmet sözleşmesi değişecek

Maliye Bakanlığı, üniversite hastanelerinde 4/b statüsünde sözleşmeli personel olarak çalışanların hizmet sözleşmelerinde mutabakat metni çerçevesinde yapılacak değişikliklerle, "sebep göstermeksizin sözleşmeyi feshedebilme ve fazla çalışmanın ücretlendirilmemesiyle" ilgili mahkeme kararının gereğinin yapılacağını bildirdi.


Türk Sağlık-Sen, hizmet sözleşmelerinin kimi maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle açılan davalardaki mahkeme kararlarının uygulanması için Maliye Bakanlığına başvurdu.

Yazıda, Danıştay 12. Dairesinin, üniversite hastanelerinde sözleşmeli personel statüsünde çalıştırılanların hizmet sözleşmelerindeki "Taraflar, bir ay önce ihbar etmek şartıyla, sebep göstermeksizin sözleşmeyi feshedebilir" ve "Ayrıca ilgili, kendisine verilen işleri bitirene kadar normal çalışma saatleri dışında da çalışmak zorundadır. Normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde yapacağı çalışmalar karşılığında ilgiliye herhangi bir ücret ödenmez" şeklindeki hükümlerin yürütmesini durdurduğu anımsatıldı.

Yazıda, bu hükümlerin hizmet sözleşmesinden çıkarılarak üniversite hastanelerinin konuyla ilgili bilgilendirilmesi talep edildi.

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından sendikaya gönderilen yanıtta, yargı kararıyla hizmet sözleşmesinin dava konusu ibarelerinin uygulanma imkanının ortadan kalktığı belirtildi.

Bu nedenle hizmet sözleşmesinin yeniden düzenlenme ihtiyacının ortaya çıktığı ifade edilen yazıda, şunlar kaydedildi:

"Ancak davanın karara bağlanma sürecinde, Kamu İşveren Kurulu ile sendika ve konfederasyonlar arasında yapılan toplu görüşmelerde 'Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'da, imza edilen Mutabakat Metni kapsamında değişiklik yapılması öngörülmüştür. Bu çerçevede, Danıştayın yürütmeyi durdurma kararına bağlı hizmet sözleşmesi değişikliği ihtiyacı, süreci devam eden mutabakat metni çerçevesinde ortaya çıkacak yeni durumlar da içerecek şekilde sonuçlandırılacaktır."
Turk.net' ten alınmıştır.
Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template