26 Ocak 2011 Çarşamba

5018 SAYILI KANUNUNUN 5 YILI PANELİ

 Mali Hizmetler Uzmanları Derneğince DSİ konferans salonunda Kamu Mali Yönetim Sisteminin değerlendirildiği, ''5018 Sayılı Kanununun 5 yılı ve Strateji Geliştirme Birimlerinin Geleceği'' konulu panel düzenlendi.
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdürü İsmail İlhan Hatipoğlu da biraz gecikmiş de olsa 5018 sayılı Kanunun 5'inci yılında ülkenin yeni bir Sayıştay Kanununa kavuşmasının önemli olduğunu belirtirken, Sayıştay Kanununun yeni yapısıyla kamu mali yönetimi reformunu tamamlayıcı ve güçlendirici bir fonksiyon ifa edeceğini söyledi.
Bakanlık olarak 5018 sayılı Kanunda yapılacak değişiklikleri gündeme aldıklarını bildiren Hatipoğlu, ikinci dalga reform çalışmaları kapsamında kamu mali yönetim kontrol sistemiyle ilgili, iç denetim, mali yönetim ve kontrol alanı, merkezi uyumlaştırma fonksiyonlarının yeniden yapılandırılması politikalarını içeren ve sürecin getirmiş olduğu eksikliklerin, aksaklıkların gözden geçirileceği bir çalışma yapıldığını kaydetti.
Hatipoğlu, ''Bunu önümüzdeki bir kaç ay içinde kurumlarımızın görüşlerine açacağız ve tüm kurumlarımızın katkılarıyla önümüzdeki yasama yılına hazır etmek istiyoruz'' dedi.

 Haberin tamamını okuyun...
Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template