20 Eylül 2019 Cuma

Gelir ve giderleri etkileyecek kanun teklifleri


Gelir ve giderleri etkileyecek kanun teklifleri(1)

MADDE 14- (Değişik: 2/7/2018 - KHK 703/213 md.)

Kamu gelirlerinin azalmasına veya kamu giderlerinin artmasına neden olacak ve kamu idarelerini yükümlülük altına sokacak kanun tekliflerinin getireceği malî yük, orta vadeli program ve malî plan çerçevesinde, en az üç yıllık dönem için hesaplanır ve tekliflere eklenir. Sosyal güvenliğe yönelik kanun tekliflerinde ise en az yirmi yıllık aktüeryal hesaplara yer verilir.

--------------------------------
(1) Bu maddenin başlığı 2/7/2018 tarihli ve 703 sayılı KHK nın 213 üncü maddesi ile değiştirilerek metne işlenmiştir. 

------------------------------------------------------------------------
Kanunun eski hali aşağıda yer almaktadır.
Gelir ve giderleri etkileyecek kanun tasarıları
Madde 14- Merkezî yönetim kapsamındaki kamu idareleri; kamu gelirlerinin azalmasına veya kamu giderlerinin artmasına neden olacak ve kamu idarelerini yükümlülük altına sokacak kanun tasarılarının getireceği malî yükü, orta vadeli program ve malî plan çerçevesinde, en az üç yıllık dönem için hesaplar ve tasarılara eklerler. Sosyal güvenliğe yönelik kanun tasarılarında ise en az yirmi yıllık aktüeryal hesaplara yer verilir. Ayrıca, bu kanun tasarılarına Maliye Bakanlığı ile ilgisine göre Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı veya Hazine Müsteşarlığının   görüşleri eklenir.(1)
(1) 22/12/2005 tarihli ve 5436 sayılı Kanunun 10 uncu maddesiyle    bu fıkrada yer alan "ödenek türleri itibarıyla" ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.
Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template