2 Nisan 2021 Cuma

Kamu mali yönetim sisteminde bazı değişiklikler

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan önümüzdeki dönem kamuda mali sistem alanında yapılacak bazı değişikler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kamuda taşıt tasarrufu için ‘Filo Yönetimi Sistemi

 Taşıt bazlı envanter ve maliyet bilgisi düzenli kayıt altına alınacak. Taşıt edinimi ihtiyaç analizlerine dayandırılacak. Edinilecek taşıtlarda hizmet türleri itibarıyla standardizasyon sağlanacak. Satın alma ve kiralama ihtiyaçları toplulaştırılarak tedarik edilecek, Ortak Taşıt Fonu Sistemi geliştirilecek"

döner sermaye işletmeleri ile ilgili düzenlemeler

Şu anda 46 adet özel hesabımız var. Zorunlu olanlar kalacak, diğerleri bütçe kapsamına alınacak. 2.300 civarında döner sermaye işletmesi var. Bunların bütçesi 100 milyar liranın üzerinde. Aşamalı olarak bunları bütçe kapsamına alacağız"

Yerel Yönetimler

Yerel yönetimlerde mali disiplini sağlayacak adımlar alınacak

İhalede istisnalar 

Kamu İhale Kanunu'ndaki istisnaların önemli bir kısmını kaldıracaklarını, zorunlu olanları da disiplin altına alacaklarını belirtti. Sektörel, Avrupa Birliği (AB) ile uyumlu Kamu Alımları Kanunu'nu çıkaracaklarını söyleyen Bakan Elvan, bu konuda sertifikasyon sistemi oluşturduklarına işaret ederek, şöyle örnek verdi: "İhaleden çok önce yine sertifikasyon sistemi için kriterler oluşturulacak. Sertifikasyon sistemine dahil olacak firmalar belli olacak. Bu da tamamen kamuoyuna açık olacak."

 Kaynak: https://www.haberofisi.com.tr/tr/haberler/sabah/gundem/kamuda-tasit-saltanatina-son-verecek-sistem-TS2b1HykOT4n

Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template