11 Mart 2009 Çarşamba

Kırıkkale'ye 13 milyon TL,lik yatırım

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda, Vali Mustafa Bahrettin Demirer İl Özel İdaresi'nin 2009 yılında 13 milyon TL'lik yatırım yapacağını açıkladı.



İl Özel İdaresi 2009 Yılı Performans Programı toplantısını gerçekleştirdi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda, Vali Mustafa Bahrettin Demirer İl Özel İdaresi'nin 2009 yılında 13 milyon TL'lik yatırım yapacağını açıkladı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Kaymaz, İl Özel İdaresi birim müdürleri ve basın mensupları katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Vali Mustafa Bahrettin Demirer, "Düzenlemiş olduğumuz toplantıda İl Özel İdaresi'nin 2009 yılında yapacak olduğu yatırımları açıklayacağız. Bu sayede de vatandaşlarımız kurumumuzun yapacağı çalışmalar hakkında bilgi edinecektir" dedi.

Vali Demirer, şeffaflığı demokrasinin bir parçası olarak değerlendirerek, "Sadece İl Özel İdaresi değil tüm kurumlarımızda şeffaf olmaya gayret gösterdi. Şeffaflık demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Bir ülkenin ve milletin hatırı sayılır olması için demokrasi önemlidir. Nerede demokrasi kamil manasıyla uygulanıyorsa orada refahlık ve huzur vardır. Aksi takdirde hüzün ve yoksulluk vardır. Türk milleti de refahı ve mutluluğu hak etmiştir" ifadelerinde bulundu.

Konuşmasına İl Özel İdaresi'nin 2009 Yılı Performans Programını değerlendirerek devam eden Vali Demier, "Kamu İdareleri 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 9. maddesi gereği gelecek 5 yıllık döneme ilişkin stratejik planlarını hazırlarlar. Yine aynı kanunun 9. maddesine dayanılarak hazırlanan ve 5 Temmuz 2008 tarih ve 26927 sayılı resmi gazetede yayımlama Kamu İdarelerince hazırlanacak performans programları hakkında yönetmelik gereği performans programları hazırlarlar. Bu kapsamda hazırlanan İlimiz Özel İdaresi 2009 yılı performans programı idaremiz stratejik planında yer alan amaç ve hedeflere ulaşmak için 2009 yılında gerçekleştirmeyi amaçladığımız faaliyet ve projeler ile bunların yürütülmesinde kullanılacak idare kaynakları ve mali kaynakları belirten programdır" şeklinde konuştu.

Vali Demirer, "Kamu İdarelerince hazırlanacak performans programları hakkında yönetmeliğin 7. maddesinin 5. bendinde hazırlanan performans programları mahalli idarelerce üst yönetici tarafından Ocak ayı içinde kamuoyuna açıklanır denilmektedir. İlimiz öncelikle insan ve çevre odaklı, sağlık, tarım, çevre ve orman, sosyal hizmetler, spor, sanayi ve bayındırlık alanlarında olmak üzere yasalarla belirtilen tüm kamu hizmetlerini katılımcı etkin, saydam, hesap verebilir bir şekilde kendisine verilen kaynakları doğru, verimli ve bir plan dahilinde kullanarak halkın yaşam kalitesini, refah seviyesini yükseltmek. Çağdaş ve güvenilir bir yerinden yönetim anlayışını kır-kent arasındaki farklılıkları en aza indiren, hizmet sunumunda kalitesi esas alan, insan odaklı öngörülü, ihtiyaçlara duyarlı bir kuruluş olmaktır" bilgilerini verdi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, misyon ve vizyon ile genel sekreterlik ve 12 merkez birim müdürlüğü ve 8 ilçe müdürlüğü yönetim ve organizasyonuyla toplam 278 işçi, 106 memur ve 1 adet sözleşmeli personel, 106 adet araç ve iş makinesi, 2009 mali yılı bütçesi ile emniyet hizmetlerine 100 bin TL, çevre ve orman hizmetlerine 30 bin TL, spor hizmetlerine 60 bin TL, eğitim hizmetlerine 1 milyon 965 bin TL, Destek Hizmetleri Müdürlüğüne 800 bin TL, Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne 600 bin TL, Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü'ne 1 milyon 585 bin TL, İnsan Kaynakları Müdürlüğüne 30 bin TL, Bilgi İşlem Müdürlüğüne 25 bin TL olmak üzere toplam 5 milyon 5 bin TL olarak belirlendi. Diğer ödenek dağılımları ise Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne 2 milyon TL, Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne 2 milyon 5999 bin 325 TL ve toplam da 13 milyon TL olarak İl Özel İdaresi 2009 yılı bütçesi olarak açıklandı.

www.internethaber.com 10 Şubat 2009 Salı 11:38

Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template