11 Şubat 2009 Çarşamba

Batman'a ABD modeli acil servis hizmeti

Vali Recep kızılcık tarafından projelendirilen ABD'nin 911 acil servis modeli Tüm Türkiye ve Batman'da hayata geçiriliyor. 112 acil servis numarasından Polis, Jandarma, itfaiye ve Sağlık hizmeti verilebilecek.


BÜTÜN İHBAR VE ŞİKAYETLER TEK NUMARAYA
ABD'de yangın, sağlık, polisiye olaylar gibi acil durumlar için kurulan 911 servis hizmeti,112 acil servis numarasından ilk defa Batman'da uygulamaya geçecek. 2001 yılında içişleri Bakanlığında görevli iken ABD'deki 911 acil servis modelinin aynısını Türkiye'de uygulanabilmesi için proje geliştiren Vali Recep Kızılcık, 7 yıldır uygulamaya geçilemeyen Projeyi ilk Defa Batman'da uygulamaya geçirmeye hazırlanıyor. Vatandaşlar uygulama ile 911 modeli hizmet verecek 112 acil servis numarasından, acil sağlık problemlerinin yanı sıra, yangın, polis çağrı, jandarma çağrı, su ve elektrik kesintisi gibi şikayetlerini dile getirebilecekler
1.75 MİLYON EURO'LUK PROJE
Türkiye'de 8 ilde uygulanması düşünülen ve pilot bölge olarak Antalya'nın belirlendiği çok yönlü 112 servisini İlk defa Batman'da uygulamayı hedeflediklerini belirten Vali Recep Kızılcık “Projeye kaynak sağlamak için AB'nin selden etkilenen bölgelere sağladığı hibe projelerinden faydalandık. “Tabi Afet Koordinasyon Çağrı Merkezi” adını verdiğimiz uygulama ile, vatandaşlar artık tüm sıkıntılarını tek numara iletecek ve sorunun giderilmesi daha kısa sürede gerçekleşecek. Proje 1 Milyon 750 bin Euro'ya mal olacak. Bu hizmeti temmuz ayına kadar hizmete geçirmeye amaçlıyorum” dedi.
MOBESSE SİSTEMİ DE BU PROJEYE DAHİL Bu arada 81 İl'de gerçekleştirilecek olan mobesse güvenlik kameraları sistemi tüm İller de Özel İdare Bütçesi'nden karşılanırken, Batman'da mobesse sisteminin tüm ödeneği AB'den Çağrı Merkezi için gönderilen 1 milyon 750 bin Euro'luk hibe krediden karşılanacak.
Kaynak:www.batmanpostasigazetesi.com 10 Şubat 2009 / 18:18
Bu yazıyı Paylaşın

0 yorum:

Mevzuat.Net

 

Not defteri

Günün Sözü

Mali Hizmet Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon forFree Blogger Template